CABERNET SAUVIGNON / CARMENÈRE Limited Selection, Colchagua Valley, Montes

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen er lavet af 70% Cabernet Sauvignon og 30% Carmenère fra to af de bedste velegnede distrikter i Colchagua Valley for de to druesorter, nemlig Apalta og Marchigüe. Begge områder er flade, med en dyb jordbund af aflejringer fra Tinguiririca-floden,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Chile

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Druer 70% Cabernet Sauvignon 30% Carmenere

Lagring 10 mdr. 47% på franske fade, resten på stål- og betontanke

Alkohol % 14,50

Respekt Ja

Nr 05944111735

EAN Nr 7804303321236

Scoreplads

James Suckling92
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen er lavet af 70% Cabernet Sauvignon og 30% Carmenère fra to af de bedste velegnede distrikter i Colchagua Valley for de to druesorter, nemlig Apalta og Marchigüe. Begge områder er flade, med en dyb jordbund af aflejringer fra Tinguiririca-floden, ler og småsten fra de nærliggende bjerge, som giver god dræning og sikrer vandforsyninger i dybden. Vinstokkene er plantet med 5.500 stk./hektar, en tæthed som gør, at hver plante kun producerer få klaser, men til gengæld meget koncentrerede druer. For at modvirke Carmenères tendens til at give grønne, lidt græsagtige toner, fjerner man i januar en del af bladene, så druerne får mere sol og bedre modning. Høsten foregår ret sent, i april og maj.

Efter en kølig macerering i 5-7 dage for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt, hæves temperaturen, og gæringen igangsættes. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring og derefter en modning i 10 måneder, med ca. halvdelen af vinen på nye franske træfade og den anden halvdel på ståltanke.

Vinen har en smuk, intens, rubinrød farve med et lilla skær. Duften er umiddelbar og frugtrig, med friske nuancer af røde (jordbær, hindbær) og mørke bær (kirsebær, blommer), men også krydrede toner af sort peber og tobak samt et strejf af solbærlikør. I smagen har vinen god fylde og kompleksitet, og med iltning udvikles spændende nuancer af mørk chokolade og mokka, som klæder de frugtrige toner meget godt. Man fornemmer lette, eksotiske toner i munden, og vinen slutter med en god tørhed og en afrundet tannin. Passer til and, gris, lam, til grønsagsretter, pasta og til ost.

×