CABERNET SAUVIGNON, GRAND EST. Columbia Crest
Distrikt
Colombia Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Columbia Crest. Læs mere om producenten
Om produktet
Cabernet Sauvignon Grand Estates er lavet af Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc (evt. Syrah), som hovedsageligt hentes i AVA Horse Heaven Hills (som bringer fylde og struktur) og AVA Wahluke Slope (som bringer aroma og kompleksitet). Begge områder hører... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Colombia Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Columbia Crest. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Cabernet Sauvignon Grand Estates er lavet af Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc (evt. Syrah), som hovedsageligt hentes i AVA Horse Heaven Hills (som bringer fylde og struktur) og AVA Wahluke Slope (som bringer aroma og kompleksitet). Begge områder hører til i Columbia Valley, som er et ret tørt område, så man anvender drypirrigation. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypirrigation giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.Gæringen på ståltanke foregår med 25% hele bær. Derefter macererer vinen sammen med drueskindet i 6-10 dage, inden bærmen presses fra. Blandingen af vinene fra de forskellige druer foregår lige efter presningen, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring på ståltanke og træfade. Efter en sammenstikning bliver vinen modnet (10-11 mdr.) på en kombination af amerikanske og franske egetræsfade, hvoraf ca. 1/3 er nye.Cabernet Sauvignon Grand Estates har en dyb, mørk, rubinrød farve. I sin ungdom er den stadig en smule lukket i duften, men den udvikler sig fint, hvis man enten ilter vinen på karaffel eller ilter den godt i glasset. Den udvikler da stor kompleksitet i sine aromaer af mørke bær (solbær, blåbær og blommer). I smagen finder man både mørke nuancer af chokolade og mokka, men også mere kølige, sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk og meget velegnet til gastronomien.Server den til lam, okse og vildt – både stegt og i sammenkogte retter.