CARMENÈRE LIMITED SELECTION Colchagua Valley, Montes
Distrikt
Colchagua Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Montes. Læs mere om producenten
Om produktet
Carmenère-druerne til denne vin hentes i to af de bedste velegnede distrikter i Colchagua Valley for Carmenère, nemlig Apalta og Marchigüe. Begge er flade områder med en dyb jordbund af aflejringer fra Tinguiririca-floden, ler og småsten fra de nærliggende bjerge,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Colchagua Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Montes. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Carmenère-druerne til denne vin hentes i to af de bedste velegnede distrikter i Colchagua Valley for Carmenère, nemlig Apalta og Marchigüe. Begge er flade områder med en dyb jordbund af aflejringer fra Tinguiririca-floden, ler og småsten fra de nærliggende bjerge, som giver god dræning og sikrer vandforsyninger i dybden. Vinstokkene er plantet med 5.500 stk./hektar, en tæthed som gør, at hver plante kun producerer få klaser, men til gengæld meget koncentrerede druer. For at modvirke Carmenères tendens til at give grønne, lidt græsagtige toner, fjerner man i januar en del af bladene for at give druerne en bedre eksponering mod sol og give en bedre modning. Høsten foregår ret sent, i april og maj.
Efter en kølig macerering i 3-4 dage for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt, hæves temperaturen, og gæringen går derefter i gang. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring og derefter en modning i 10 måneder, med ca. halvdelen af vinen på franske træfade (225 l., et og to år gamle) og den anden halvdel på ståltanke. Vinene fra de to oprindelser vinificeres separat og sammenstikkes umiddelbar før aftapningen.
Vinen har en smuk, intens, rubinrød farve med lilla skær. Den har Carmenères umiddelbare, frugtrige karakter med nuancer af blommer, brombær og blåbær, samt krydrede toner af muskatnødder og hvid peber. I smagen er den åben og meget kompleks, med en god struktur og en sprødhed som gør den meget charmerende på trods af en høj alkoholprocent. I eftersmagen finder man toner af kaffe og bitter chokolade. Prøv den sammen med fjerkræ, svine- eller kalvekød, til sammenkogte grønsagsretter, diverse pastaretter (f.eks. med tomater) eller til ost. Den kan med fordel serveres en smule køligere end normalt for en rødvin. 16-18° vil være perfekt.