CARMENÈRE LIMITED SELECTION Colchagua Valley, Montes

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Carmenère-druerne til denne vin hentes i to af de bedste velegnede distrikter i Colchagua Valley for Carmenère, nemlig Apalta og Marchigüe. Begge er flade områder med en dyb jordbund af aflejringer fra Tinguiririca-floden, ler og småsten fra de nærliggende bjerge,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Chile

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Druer 100% Carmenere

Lagring 10 mdr. 47% franske fade (1-2 år gl.) og 53% på ståltanke.

Alkohol % 14,50

Respekt Ja

Nr 05943911935

EAN Nr 7804303000308

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Carmenère-druerne til denne vin hentes i to af de bedste velegnede distrikter i Colchagua Valley for Carmenère, nemlig Apalta og Marchigüe. Begge er flade områder med en dyb jordbund af aflejringer fra Tinguiririca-floden, ler og småsten fra de nærliggende bjerge, som giver god dræning og sikrer vandforsyninger i dybden. Vinstokkene er plantet med 5.500 stk./hektar, en tæthed som gør, at hver plante kun producerer få klaser, men til gengæld meget koncentrerede druer. For at modvirke Carmenères tendens til at give grønne, lidt græsagtige toner, fjerner man i januar en del af bladene for at give druerne en bedre eksponering mod sol og give en bedre modning. Høsten foregår ret sent, i april og maj.

Efter en kølig macerering i 3-4 dage for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt, hæves temperaturen, og gæringen går derefter i gang. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring og derefter en modning i 10 måneder, med ca. halvdelen af vinen på franske træfade (225 l., et og to år gamle) og den anden halvdel på ståltanke. Vinene fra de to oprindelser vinificeres separat og sammenstikkes umiddelbar før aftapningen.

Vinen har en smuk, intens, rubinrød farve med lilla skær. Den har Carmenères umiddelbare, frugtrige karakter med nuancer af blommer, brombær og blåbær, samt krydrede toner af muskatnødder og hvid peber. I smagen er den åben og meget kompleks, med en god struktur og en sprødhed som gør den meget charmerende på trods af en høj alkoholprocent. I eftersmagen finder man toner af kaffe og bitter chokolade. Prøv den sammen med fjerkræ, svine- eller kalvekød, til sammenkogte grønsagsretter, diverse pastaretter (f.eks. med tomater) eller til ost. Den kan med fordel serveres en smule køligere end normalt for en rødvin. 16-18° vil være perfekt.

×