FOLLY Colchagua Valley, Montes
Distrikt
Colchagua Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Montes. Læs mere om producenten
Om produktet
Folly har fået sit navn efter, at mange betragtede det som tåbeligt at plante Syrah højere oppe på Apalta bjerget, end nogen tidligere havde gjort. Men Aurelio Montes fulgte sin intuition, og Folly modbeviser da også kritikken og blev således... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Colchagua Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Montes. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Folly har fået sit navn efter, at mange betragtede det som tåbeligt at plante Syrah højere oppe på Apalta bjerget, end nogen tidligere havde gjort. Men Aurelio Montes fulgte sin intuition, og Folly modbeviser da også kritikken og blev således den første Syrahbaserede topvin fra Chile. Vinen er lavet på Syrah fra de højest plantede vinstokke på de stejle skråninger på op til 45 grader på ejendommen Finca de Apalta. Udbyttet holdes helt nede på 3,5-4 tons pr. hektar, og druerne er små, da de vokser i højden. Bladene omkring klaserne fjernes primo januar, for at give mere luft og soleksponering til druerne, som på denne måde er både mere modne og mere sunde.
Klaserne håndplukkes i små kasser af 8-10 kg. i de køligste morgentimer, for at undgå masning og oxidering. En yderlige sortering foretages ved ankomsten til vingården. Derefter bliver druerne afstilket men ikke knust, inden de gennemgår en kølig skindmaceration i 5 dage. Derefter øges temperaturen for at starte gæringen (10 dage), efterfulgt af en post-maceration, i 10 dage, en presning og en malolaktisk gæring. Vinen modner i 18 mdr. på 80% nye og 20% et år gamle franske barriques, inden den aftappes let filtreret.
Vinen har en dyb rubinrød farve. I duften finder man brombær, blåbær og mørke blommer og et strejf af chokolade. Smagen er kompleks og velstruktureret med mange lag. Der er masser af bær som boysenbær og brombær men også sekundære aromaer som mokka, chokolade og mange krydrede noter som hvid peber. Afslutningen er lang og intens og fornemmes blød og harmonisk pga. den friske syre og de velintegrerede tanniner. Dekanter den gerne og server den ved 18 grader til fx den store røde bøf, gerne en rib eye, dyrekød og and.