MERLOT, GRAND ESTATES Columbia Valley, Columbia Crest

Distrikt

Colombia Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Om produktet

Merlot Grand Estates er lavet af Merlot (90-95%), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Syrah, som hovedsageligt hentes i AVA Columbia Valley, men også i AVA Horse Heaven Hills (som bringer fylde og struktur) og AVA Wahluke Slope (aroma og kompleksitet).... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land USA

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Druer 2% Cabernet Franc 4% Cabernet Sauvignon 92% Merlot 1% Others 1% Syrah

Lagring 15 mdr. på am. og franske træfade (30% nye).

Alkohol % 13,50

Nr 05582111535

EAN Nr 088586402845

Scoreplads

Ekstra Bladet5
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Colombia Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Merlot Grand Estates er lavet af Merlot (90-95%), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Syrah, som hovedsageligt hentes i AVA Columbia Valley, men også i AVA Horse Heaven Hills (som bringer fylde og struktur) og AVA Wahluke Slope (aroma og kompleksitet). Alle områder hører til i Columbia Valley, som er et ret tørt område. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypirrigation giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.

Vinificeringen foregår ved, at druerne afstilkes og mases, dog forbliver 30% af høsten med hele bær. Herefter gærer og macererer vinen sammen med drueskindet i 6-10 dage, inden bærmen presses fra. Blandingen af Merlot og Cabernet foregår lige efter presningen, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring på en kombination af rustfrie ståltanke og træfade. Vinen modnes i 14-15 måneder på en kombination af amerikanske og franske egetræsfade, hvoraf 30-50 er nye efter årgang.

Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve. Stilen er meget aromatisk og klassisk for en Merlot fra områder med ”cool climate”. I duften finder man toner af kirsebær, tyttebær, bitter chokolade og en smule vanilje. Smagen er sprød med komplekse nuancer af mørke bær og en ret afrundet og velouragtig karakter. Den slutter med et godt bid og en god balance mellem frugt og tørhed. Server den til and, kalv og lam og til modne hvidskimmeloste.

×