RESERVE CLONE 2 CABERNET SAUV Wautoma Springs Vineyard, Columbia Crest
Distrikt
Colombia Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Columbia Crest. Læs mere om producenten
Om produktet
Reserve Clone 2 Cabernet Sauvignon er lavet på 100% Cabernet Sauvignon fra Wautoma Springs Vineyard, midt i Cold Creek, som trods navnet er et ret varmt og tørt distrikt. Den lille vinmark er udelukkende beplantet med Cabernet Sauvignon, der trives... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Colombia Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Columbia Crest. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Reserve Clone 2 Cabernet Sauvignon er lavet på 100% Cabernet Sauvignon fra Wautoma Springs Vineyard, midt i Cold Creek, som trods navnet er et ret varmt og tørt distrikt. Den lille vinmark er udelukkende beplantet med Cabernet Sauvignon, der trives godt på den klippe- og lerholdige muld, som undergrunden består af. Vinmarken giver kun et lille udbytte, men til gengæld utroligt intense og ”præcise” vine, som har en ganske særlig karakter og som modner utrolig godt. 2015 var en af de varmeste årgange i Washington, og det gav nærmest perfekte vækstforhold for sunde og koncentrerede druer.
Efter en håndplukning og en yderligere sortering ved ankomsten til kælderen, bliver druerne afstilket og skånsomt mast. Vinificeringen foregår separat for de forskellige parceller. Druerne bliver derefter overført til ståltanke, hvor de gennemgår en skindmaceration i to dage for at optimere aroma-, duft- og frugtekstrakten, inden den alkoholiske gæring starter. Gæringen foregår med løbende omrøringer, og efter presningen bliver vinene overført til en kombination af nye og brugte træfade, hvor den malolaktiske gæring foregår, efterfulgt af en modning i 18 måneder. Sammenstikningen af de forskellige parceller og fade foregår umiddelbart inden aftapning.
Vinen har en dyb, mørk, rubinrød farve. Det er en meget kompleks og sammensat vin. Duften er umiddelbar og fyldig, med nuancer af syltede, mørke frugter som solbær, vilde brombær og blåbær. Smagen er ret struktureret, igen med karakter af mørke bær, men også med toner af skovbund, tobak, milde krydderier og en smule lakrids. Den slutter med god mineralitet og finesse samt et godt bid. En meget vellavet og harmonisk vin. Server den til lam, okse og vildt.