BRUNELLO DI MONTALCINO Wooden case, Caparzo

Distrikt

Montalcino. Læs mere om distriktet

Producent

Caparzo. Læs mere om producenten

Om produktet

Brunello di Montalcino fra Caparzo er lavet på Brunello-druer som kommer fra ejendommens forskellige vingårde: Caparzo (8 ha.) mod nord, La Caduta (7 ha.) mod vest, Il Cassero (6 ha.) mod syd og San Piero-Caselle (2 ha.) mod øst. Denne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Italien

Årgang 2014

Størrelser 150,00

Druer 100% Sangiovese Grosso

Lagring 2 år på slavonske (80 hl) og franske fade (50 hl).

Alkohol % 13,50

Nr 06003311445

EAN Nr

Scoreplads

Vinous92
Wine Spectator92
James Suckling91
Robert Parkers The Wine Advocate90
WinesCritic-Raffaele Vecchione91

Distrikt

Montalcino. Læs mere om distriktet

Producent

Caparzo. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Brunello di Montalcino fra Caparzo er lavet på Brunello-druer som kommer fra ejendommens forskellige vingårde: Caparzo (8 ha.) mod nord, La Caduta (7 ha.) mod vest, Il Cassero (6 ha.) mod syd og San Piero-Caselle (2 ha.) mod øst. Denne kombination giver mulighed for at opnå den helt rigtige balance alt efter årgang. Vinen gæres klassik på tank, gennemgår en malolaktisk gæring og modnes i min. 2 år på en blanding af slavonske (80 hl.) og franske egetræsfade (50 hl.). Den gemmes desuden 4 måneder på flaske inden afskibning.

Den har en smuk, granatrød, intens og brillant farve med et anstrøg af orange. Duften er intens og meget kompleks men stadig med ungdommens frugtbouquet af solmodne bær og vilde frugter. Vinen udvikler sig i glasset, og efter nogle minutter finder man duft af bitter chokolade eller kakao. Smagen udvikler en kolossal dybde og koncentration. Vinen er kraftfuld, tør og med en blød tannin.

Man fornemmer et godt potentiale til mange års udvikling – 15 til 20 år. Vinen bør åbnes og evt. iltes 1-2 timer inden servering. Server den til okse, lam, vildt og til kraftige hvid- eller rødskimmeloste.

×