CHABLIS LES CLOS Grand Cru, Domaine Laroche
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten
Om produktet
Chardonnay-druerne kommer fra marken Grand Cru Les Clos (25,81 ha. i alt), som ligger på åen Sereins højre bred, lige over for landsbyen Chablis. Markens navn ”Les Clos” (som betyder lukket på fransk) kommer af, at da den blev anlagt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Chardonnay-druerne kommer fra marken Grand Cru Les Clos (25,81 ha. i alt), som ligger på åen Sereins højre bred, lige over for landsbyen Chablis. Markens navn ”Les Clos” (som betyder lukket på fransk) kommer af, at da den blev anlagt i det 9. årh. af munkene fra Saint-Martin klostret i Tours (Loire), var den afgrænset af en klassisk stenmur hele vejen rundt. Både vinmarkens skråning direkte mod syd og den gode dræning i den stenholdige jordbund, hvor de ca. 35 år gamle vinstokke skyder dybe rødder, giver utroligt modne og koncentrerede druer. Les Clos-vine er nogle af de mest kødfulde, strukturerede og holdbare vine i området.
Høsten på Laroches i alt 1,12 ha. parceller på Les Clos foregår manuelt, og klaserne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af druerne. Hver parcel bliver høstet og vinificeret separat, med en klassisk gæring på ståltanke og træfade, en malolaktisk gæring og en modning ”sur lie” (6-8 mdr.) på samme type ståltanke og træfade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.
Selv om en klassisk vin fra Les Clos som sagt er ret kødfuld og struktureret, forstår man på Domaine Laroche også at give vinen en delikat og charmerende stil. Det er en meget harmonisk og indtagende vin, med masser af lag i både duft og smag, som afsløres efterhånden som vinen udvikler sig i glasset. Den er både aristokratisk og charmerende, med en god portion velour, masser af eksotiske toner, men den har også en sprødhed og mineralitet, som gør den utrolig frisk. Diskrete nuancer af træ kommer frem til sidst, men smelter fint i frugten. Ren fornøjelse! Serveres til skaldyr eller fisk (fx røget laks), men også til fx kalv i lyse, cremede saucer. Vinen må gerne få en tur på karaffel inden servering.