CHABLIS RESERVE DE L’OBEDIENCE Grand Cru Les Blanchots, Dom. Laroche
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten
Om produktet
På Domaine Laroche har man siden 1991 udvalgt de allerbedste fade med vine fra Grand Cru ”Les Blanchots” i de bedste årgange for at producere husets flagskib: Réserve de l’Obédience. Chardonnay-druerne til denne vin kommer fra marken Grand Cru Les... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten
Mere om produktet
På Domaine Laroche har man siden 1991 udvalgt de allerbedste fade med vine fra Grand Cru ”Les Blanchots” i de bedste årgange for at producere husets flagskib: Réserve de l’Obédience. Chardonnay-druerne til denne vin kommer fra marken Grand Cru Les Blanchots (11,65 ha. i alt), som ligger på åen Sereins højre bred. Marken har fået navn efter jordbunden, som primært består af hvidt ler og kalksten, hvilket giver gode drænings- og vækstforhold. Vinmarkens hældning mod øst og syd giver druerne en god eksponering mod solen, samtidigt med, at kølige nord- og østlige vinde langs dalen, giver tørre og sunde druer. Les Blanchots betragtes som en af de bedste Grand Cru’er i Chablis og giver altid meget delikate og charmerende vine, som med modning udvikler en sjælden kompleksitet.
Høsten foregår manuelt, og klaserne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering. Hver lille parcel bliver høstet og vinificeret separat, med en gæring på ståltanke og træfade, en malolaktisk gæring og en modning i normalt 15 mdr. på en overvægt af træfade, men også ståltanke. Udvælgelsen af de cuvéer, som skal indgå i Réserve de l’Obédience, foregår i begyndelsen af sommeren.
Vinen er en af de mest klassiske Chablis’er, man kan forestille sig, med masser af sprødhed, mineralitet og intensitet, men også charme og finesse. Den har et kæmpe modningspotentiale og vil udvikle sig i både harmoni og fylde. Server den til de bedste kreationer med skaldyr (fx hummer) eller fisk eller bare serveret alene, som en sjælden oplevelse.