DOMAINE MONTROSE ROSE 1701 IGP Côtes-de-Thongue, Dom. Montrose
Distrikt
IGP Côtes de Thongue. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Montrose. Læs mere om producenten
Om produktet
Med ”1701” ønskede Bernard og Olivier at fejre, at familien Coste har lavet vin på slottet fra de samme vinmarker siden netop 1701. Da top-rosévine altid har været ejendommens visitkort, var det naturligt at lave en ganske speciel udgave af... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
IGP Côtes de Thongue. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Montrose. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Med ”1701” ønskede Bernard og Olivier at fejre, at familien Coste har lavet vin på slottet fra de samme vinmarker siden netop 1701. Da top-rosévine altid har været ejendommens visitkort, var det naturligt at lave en ganske speciel udgave af denne type vin. Vinen er aftappet på en elegant, klar flaske, specielt kreeret til ”1701”, med en smuk glasprop.
Rosé ”1701” er sammensat af 60% Grenache Noir, 15% Grenache Blanc, 15% Roussanne og 10% Syrah, som hentes på de bedste parceller på højtbeliggende, stenrige terrasser. De grønne druesorter (Grenache Blanc og Roussanne) bliver afstilket og gennemgår en kort skindmaceration inden presning og gæring. Grenache Noir og Syrah bliver afstilket og let knust, og gennemgår en kort skindmacerering for at opnå den sarte roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt. Derefter presser man skindet fra og flytter mosten til ståltanke, hvor gæringen starter spontant. Efter gæringen og sammenstikningen af vinene fra de forskellige druesorter, bliver en del af vinen modnet i ca. 5 måneder på ståltanke, mens resten modnes i samme periode på nye, franske træfade.
Vinen har en sart blank, pink farve. Duften afslører nuancer af ribs, granatæbler og kirsebær. I smagen er vinen både tør, elegant og kødfuld med komplekse, modne toner af røde bær og hyben samt en god mineralitet sidst i smagen. En meget appetitvækkende og charmerende rosé.
Server den til fiske- eller skaldyrsretter eller til kalv og fjerkræ i lys sauce. Den egner sig også fint til et lille glas i utide, til skovturen eller til en kold buffet.