RIO CASSERO BRUNELLO DI MONTALCINO
Distrikt
Montalcino. Læs mere om distriktet
Producent
Caparzo. Læs mere om producenten
Om produktet
RioCassero er navnet på en å, der løber forbi ejendommen og på en af Capazos vingårde (il Cassero), som blev delvist beplantet midt i 1990’erne. Det er også navnet på en Brunello, der i dag kan betragtes som Tenuta Caparzo’s... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Montalcino. Læs mere om distriktet
Producent
Caparzo. Læs mere om producenten
Mere om produktet
RioCassero er navnet på en å, der løber forbi ejendommen og på en af Capazos vingårde (il Cassero), som blev delvist beplantet midt i 1990’erne. Det er også navnet på en Brunello, der i dag kan betragtes som Tenuta Caparzo’s 2. vin. Den blev produceret for første gang i 1992.
Vinen er sammensat af vine lavet på Sangiovese Grosso af egen høst, som bl.a. kommer fra vingården il Cassero men også fra andre yngre parceller på de andre gårde. Også vine som man har frasorteret under sammensætningen af Caparzos 1. Brunello-vin indgår i den. Rio Cassero er modnet 3 år på store træfade (50-80 hl.) af eg fra Slavonien og Frankrig, og yderligere 12 måneder på flaske, inden den forlader vingården. RioCassero er derfor lettere end f.eks. Caparzos 1. vin i samme årgang, men i mange tilfælde er det faktisk en fordel: Vinen modner ganske enkelt hurtigere end storebroderen og får derfor tidligere en blødere og mere harmonisk stil.
RioCassero har Brunellos dybe, rubinrøde farve, og vil med alderen få en klassisk rødbrun kant på glasset. Den har en blød og afrundet karakter og samtidig meget frugt og elegance, med en god dybde og koncentration. Man finder Caparzo’s typiske nuancer af peber, kirsebær og marcipan, men det er dog finessen og frugten som kommer frem til sidst, med sarte nuancer af vilde bær. Den har helt klart potentiale til en 8-12 års modning. Vinen må gerne åbnes 1/2 time inden servering. RioCassero vil egne sig fint sammen med fuglevildt, lam, and og sammen med hvid- eller rødskimmeloste.