ROSSO DI MONTALCINO Caparzo, 1 stk træ

Distrikt

Montalcino. Læs mere om distriktet

Producent

Caparzo. Læs mere om producenten

Om produktet

Rosso di Montalcino laves på Sangiovese druer, som udvælges fra forskellige parceller på vingårdene Caparzo (nord), Cassero (syd) og San Piero Caselle (øst), hvor man oplever forskelle, både i undergrunden og klimaet. Denne diversitet tillader teamet hos Caparzo at lave... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 150,00

Druer 100% Sangiovese

Lagring 8 mdr. på slavonske egefade (50 hl./80 hl.).

Alkohol % 13,50

Nr 06002411945

EAN Nr 37CZ1900961

Distrikt

Montalcino. Læs mere om distriktet

Producent

Caparzo. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Rosso di Montalcino laves på Sangiovese druer, som udvælges fra forskellige parceller på vingårdene Caparzo (nord), Cassero (syd) og San Piero Caselle (øst), hvor man oplever forskelle, både i undergrunden og klimaet. Denne diversitet tillader teamet hos Caparzo at lave den rette blanding, alt efter årgangens stil. Vinen gennemgår en klassisk gæring på ståltanke, efterfulgt af en 5 dags yderligere skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Efter en spontan malolaktisk gæring er den lagret i op til et år på store slavonske egetræsfade (50 hl. + 80 hl. ”botti”) og derefter min. i 3 måneder på flaske inden afskibning.

En ægte og kompromisløs Rosso di Montalcino-vin lavet på 100% Sangiovese efter alle kunstens regler. Primære smagsindtryk af helt unge kirsebær, granatæbler, sødlig lakrids og cedertræ. Det pakkes elegant og næsten eksotisk ind i en harmonisk eftersmag, der er vedvarende og hvor man også finder delikate toner af violer og hindbær. En imponerende vin!

Den vil egne sig fint til pastaretter med sauce, kraftige grønsagsretter, grillet kød og modne oste. Vinen har potentiale nok til flere års lagring (4-8), hvis man har tålmodighed til det. Drukket i sin ungdom, må den gerne iltes på karaffel i 1-2 timer.

×