ROSSO DI MONTALCINO ØKO Col d’Orcia
Distrikt
Montalcino. Læs mere om distriktet
Producent
Col d'Orcia. Læs mere om producenten
Om produktet
Takket være Grev Alberto Marone Cinzano fra Col d’Orcia fik Rosso di Montalcino sin egen DOC i 1983, og firmaet anerkendes i dag som et af de bedste til at producere denne vin. Druerne hentes på flere af vinhusets økologiskdyrkede... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Montalcino. Læs mere om distriktet
Producent
Col d'Orcia. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Takket være Grev Alberto Marone Cinzano fra Col d’Orcia fik Rosso di Montalcino sin egen DOC i 1983, og firmaet anerkendes i dag som et af de bedste til at producere denne vin. Druerne hentes på flere af vinhusets økologiskdyrkede parceller beliggende på den sydvendte skråning over åen Orcia, i en højde af 250 m.o.h. Gæringen foregår med druernes egne gærceller i temperaturregulerede ståltanke (150 hl), som tillader en god frugt- og aromaekstrakt. Vinen bliver efterfølgende modnet på slavonske træfade (75- 150 hl.) og i nogle måneder på flaske.
Vinen har en flot, dyb, rubinrød farve med et lilla skær. Duften er umiddelbar med aromatiske toner af bær (kirsebær, brombær), krydderier og en smule vanilje fra fadene. Smagen har en god struktur, kødfuldhed og velour, med afrundet tannin til sidst. Eftersmagen er frugtrig og vedvarende. Serveres til svinekød, lam, råvildt, men også til gryderetter eller pasta.