TAITA Colchagua Valley, 1 stk trækasse, Montes

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Taita er Montes’ seneste, bedste og mest ambitiøse vin, som skal inkarnere summen af den viden, Montes har opnået efter at have arbejdet med fine wine i mere end 25 år. Vinen laves af druer fra udvalgte parceller i Marchigüe,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Chile

Årgang 2011

Størrelser 75,00

Druer 85% Cabernet Sauvignon 15% Diverse

Lagring 24 mnd. på nye franske barriques + 3 år på flaske.

Alkohol % 15,00

Respekt Ja

Nr 05943311135

EAN Nr 7804303000445

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate93
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Taita er Montes’ seneste, bedste og mest ambitiøse vin, som skal inkarnere summen af den viden, Montes har opnået efter at have arbejdet med fine wine i mere end 25 år. Vinen laves af druer fra udvalgte parceller i Marchigüe, hvor geologiske undersøgelser har vist, at der er en særlig jordbund af korroderende granit og ler, som giver en særlig struktur og høj syre til druerne. Herudover har Cabernet Sauvignon vinstokkenes rødder tilpasset sig, så man kan undgå kunstvanding på disse parceller.

Vinen er lavet på 85% Cabernet Sauvignon og 15% ”Winemakers Choice”, som er Aurelio Montes suveræne valg baseret på årgangens karakteristika og det druemateriale, der er til rådighed. Udbyttet holdes helt nede på 3 tons pr. hektar. Vinen modner i 24 måneder på 100% nye franske barriques, inden den aftappes let filtreret. Herefter lagres den i minimim 3 år på flaske, inden den frigives.

Vinen har en intens rubinrød farve. I den intense duft finder man blåbær, solbær, kaffe og trøfler. Smagen er kompleks med masser af frugt kombineret med sekundære aromaer fra den lange lagring af cedertræ, mokka og bitter chokolade. En kraftfuld, harmonisk vin med en lang, kompleks eftersmag. Dekanter den gerne og server den ved 18 grader til fx rødt kød, dyrevildt, og kraftige men ikke for krydrede retter. Kan nydes i sin ungdom, men kan også ligge i minimum 15 år efter høståret.

×