VINO DA UVE PECORINO BIANCO IGT ØKO Italien, Roots Beverages m/halshænger Italien
Producent
Roots. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinen er lavet på økologiske druer med de mest skånsomme metoder. Transporteret til Danmark på tank for at spare op til 50% CO2-udledning (sammenlignet med normal transport af vin). Som en ekstra håndsrækning til planeten støttes 4ocean, som er en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Roots. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinen er lavet på økologiske druer med de mest skånsomme metoder. Transporteret til Danmark på tank for at spare op til 50% CO2-udledning (sammenlignet med normal transport af vin). Som en ekstra håndsrækning til planeten støttes 4ocean, som er en virksomhed, der arbejder for at rydde op i de kolossale mængder af plastik og affald, der flyder rundt i verdenshavene og bliver skyllet op på strande kloden over. For hver solgt flaske doneres 1 kr. til 4ocean.
Pecorino er sammensat af 85% Pecorino og 15% andre lokale druesorter, som hentes i økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (430-450 m.o.h.) i Terre di Chieti IGT i Abruzzo. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som giver meget aromatiske og sprøde vine. Den ældgamle, lokale drue Pecorino giver lavt udbytte, men til gengæld utroligt koncentrerede og komplekse vine. Efter en skånsom masning af druerne, en kort skindmaceration og en let presning, foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke med økologiske gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit ”lie” (bundfald) i ståltanke i 3 måneder.
Vinen har en flot gylden farve. Duften er umiddelbar og meget aromatisk, med delikate nuancer af vilde blomster, akacieblomster og citrusfrugter. Smagen er frisk og sprød, men også meget fyldig og struktureret. Den slutter med god balance mellem friskhed og intensitet, og spændende mineralske toner. Vinen kan både bruges til lettere, middelhavsinspirerede grønsagsretter, men også til mere eksotiske skaldyrs- eller fiskeretter. Prøv den også til fjerkræ eller kalv i lyse saucer eller til fåre- eller gedeoste.